МБАЛ Света Богородица

Site name

Повишаване на нивото на компетентност

МБАЛ Света Богородица премина успешно през административна процедура по повишаване на нивото на компетентност в две от отделенията си:
"Ортопедия и травматология" - вече с трето ниво на компетентност;
"Урология" - вече с трето ниво на компетентност.

2022

2020

Разширяване

Болницата е комплексно реновирана и е с териториално разширен административен блок. Операционният блок е обновен технологично. Болничните стаи са модернизирани.

МБАЛ

Лечебното заведение е пререгистрирано като МБАЛ „Света Богородица” с II ниво на компетентност на основните структури.

2011

2005

Продължаващи трансформации

Сключва договор с НЗОК като изпълнител на клинични пътеки.

Последващо развитие

Болницата е пререгистрирана по новоизлезлия Закон за лечебните заведения като СХБАЛ „Света Богородица”. Тогава е пристроена и нова сграда, в която е настанен стационарът, отделението по реанимация и модерен операционен блок. При периодичните акредитации болницата получава винаги най-високи оценки както за цялостната си дейност, така и за отделните структури. По договор с университета София-Антиполис от Ница (Фрация) в болницата периодично се обучават чуждестранни специализанти.

2001

1997

Създаване

Болница „Света Богородица” е първото частно лечебно заведение за болнична помощ в София със статут на болница.
Тя е е създадена през 1997 г. по Закона за здравето като Хирургична болница „Света Богородица” от д-р Николай Болтаджиев. Предметът й на дейност включва лечение на заболявания от областта на общата, коремната хирургия, очни болести, ортопедия и травматология, гинекология, пластична, естетична и реконструктивна хирургия, уши, нос и гърло, урология. Бързо се утвърждава като една от водещите в артроскопската, хирургията на щитовидната жлеза, офталмохирургията, пластичната и естетична хирургия. Тя е и от пионерите в лапароскопската и артроскопската хирургия в страната. 
По онова време в болницата са работили изтъкнати специалисти, като проф. Венко Александров, доц. Георги Тенев, проф. Иван Матев, доц. Георги Каменов, доц. Борислав Дъбов, проф. Атанасов, доц. Антони Георгиев, доц. Таньо Сечанов.
Използваме бисквитки.
"Бисквитките" ни помагат да ви предоставим по-добро преживяване с нашия уебсайт. С използването му вие се съгласявате с тях.